Haladékot kapott a Palóc Nagyker

Meghosszabbította a fizetési moratóriumot a bíróság.

MTI
2017. 01. 09. 11:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Palóc Nagykereskedelmi Kft.-nél, Nógrád megye legnagyobb munkáltatójánál szeptember 23-án rendelte el a csődeljárást a Balassagyarmati Törvényszék.

A végzés közzétételétől az adóst 120 napig fizetési moratórium illette meg. Két hitelezői tárgyalás is lezajlott azóta, és a másodikon a hitelezők hozzájárultak a fizetési haladék időtartamának 75 napos meghosszabbításához. A csődtörvény 11. szakasza alapján a fizetési haladék a munkabérkövetelések kifizetése alól nem mentesíti a társaságot.

Amennyiben a Palóc Nagyker és hitelezői nem jutnak megállapodásra, a bíróság megszüntetheti a csődeljárást, és elrendelheti a felszámolást.

A csődeljárás előtt még 1300 embert alkalmazó Palóc Nagykereskedelmi Kft. a CBA korábbi franchise-partnereként és regionális központjaként 80 boltot üzemeltetett a térségben, de az elmúlt három évet veszteséggel zárta. A vonatkozó, 2014-ben meghozott törvény értelmében 2017. január 1-je után be kell zárni azokat a boltokat, amelyek két egymást követő üzleti évben elért nettó árbevétele eléri a 15-15 milliárd forintot, de a mérleg szerinti eredménye nulla vagy negatív.

A CBA Kereskedelmi Kft. szeptember közepén kizárta hálózatából a Palóc Nagykereskedelmi Kft.-t.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.