Madárinfluenza: hiánycikk a kacsa és a liba

A vásárlók még jóval a korábbi ár felett sem juthatnak a kívánt áruhoz.

MTI
2017. 01. 13. 6:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szabó Miklós, a Magyar Lúdszövetség elnöke a napilapnak elmondta, a vándormadarak által terjesztett vírus akkora kiesést okozott, hogy ezt rövid idő alatt biztosan nem lehet majd pótolni. Az állomány jelentős részét meg kellett semmisíteni, a termelés normalizálódása fél évig is eltarthat – közölte.

Hozzátette: a becslések szerint a hízottliba-ágazatban a legsúlyosabb a kár, és a kacsatartásban is nagy érvágást jelentett a betegség megjelenése.

Szabó Miklós szerint a magyarországi feldolgozók sem a belföldi, sem az exportpiaci igényeket nem tudják kielégíteni; hiába lenne hajlandó a vásárló többet fizetni a kívánt áruért, még jóval drágábban sem juthat friss kacsához, libához.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.