Magyar cég csatlakozott a dán robotgyártóhoz

Megállapodást kötött a Universal Robots és a Robot-X Hungary Kft.

MTI
2017. 01. 09. 12:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MTI-hez hétfőn eljuttatott közlemény szerint a megállapodás elősegítheti a magyar vállalkozás piaci pozíciójának megerősítését.

A UR közép-európai vezérigazgatója szerint a térségben megháromszorozódik az együttműködő robotok piaca a következő hat év során, és Magyarország is egyre erősödő szereplővé válhat – áll a közleményben.

A Universal Robots 2005-ben jött létre Dániában, első robotja 2008 decemberében jelent meg a piacon. A cég 55 országban értékesít, és világszerte közel 300 embert foglalkoztat, leányvállalatokkal és regionális irodákkal rendelkezik az Egyesült Államokban, Spanyolországban, Németországban, Szingapúrban, Csehországban, Indiában és Kínában.

A Robot-X Hungary Kft. 2006-ban jött létre. 2011-től komplett automatizált gyártó- és szerelősorok tervezésével, kivitelezésével is foglalkozik, szolgáltatásai a gyártásautomatizálás legfontosabb területeire terjednek ki. A cég tavaly decemberben 73 embert foglalkoztatott, éves nettó árbevétele 2014-ben csaknem 1,7 milliárd, 2015-ben több mint 2 milliárd forint volt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.