Nem lesznek pénzügyesek a kórházaknál

Az ÁEEK veszi át a dolgozókat. Az intézkedés több milliárd forintos megtakarítást jelenthet a kórházaknak.

MNO
2017. 01. 07. 9:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Áprilistól átveszi a fenntartó a pénzügyi-számviteli alkalmazottakat a kórházaktól, ami összességében több milliárd forintos megtakarítást jelenthet a kórházaknak – írja a szombati Magyar Hírlap az Állami Egészségügyi és Ellátó Központ (ÁEEK) főigazgatójára hivatkozva.

 

Az intézkedéstervezetről csütörtökön a Magyar Idők is írt, de Németh László most megerősítette a Magyar Hírlapnak, hogy április elsejétől az ÁEEK alkalmazza majd a kórházak pénzügyi dolgozóit. A munkabérüket is a központ folyósítja majd a saját költségvetéséből az egyes kórházak helyett.

Németh László szerint az intézmények az ezáltal megtakarított összegből szabadon gazdálkodhatnak, és az átvett alkalmazottak sem járnak rosszabbul, fizikailag továbbra is a kórházakban dolgoznak majd. A kórházigazgatóknak igen rövid határidővel, péntek délutánig kellett elküldeniük az ÁEEK-nek a listát az érintett dolgozók számáról és az általuk ellátott feladatokról. Pontos létszámot egyelőre Németh sem tudott mondani, de összességében évi több milliárd forintra becsülte az intézkedés következményeként a kórházaknál maradó pénzt. 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.