Offshore cégnek adta el Tiborcz az ingatlanvállalkozását

Körülbelül két hónap után megszabadult tulajdonrészétől a miniszterelnök veje.

MNO
2017. 01. 04. 8:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem sokáig maradt a tulajdonosa Tiborcz István annak az ingatlanos cégnek, amelynek révén ismét kimutatható közelségbe került állami projektekhez – írja a Direkt36. A miniszterelnök veje tavaly augusztus végén vásárolta be magát a WHB Ingatlan Kft. nevű cégbe, a cégbírósági iratok szerint azonban november elején már el is adta a tulajdonrészét egy offshore cégnek, a Brit Virgin-szigeteken tavasszal bejegyzett Synergy Global Consulting Limitednek.

Nem ismert, hogy ennek a cégnek ki a tulajdonosa, és a cégbíróságon lévő iratokból nem derül ki az sem, hogy a miniszterelnök veje mennyit kapott az értékes tulajdonrészért – teszik hozzá.

A magyar cégbírósági iratok szerint a Synergy Global Consulting egy Tóth Csaba nevű férfit bízott meg azzal, hogy a cég képviselőjeként járjon el „a társaság közép-európai régióban folytatandó ingatlantranzakciói tekintetében, beleértve a WHB Ingatlan Kft. üzletrészének a megszerzését” is. Az aláírások alapján úgy tűnik, hogy ugyanarról a Tóth Csabáról van szó, aki a WHB Ingatlan Kft.-nek is ügyvezetője. A férfi egyelőre nem válaszolt a Direkt36 által feltett kérdésekre, és Tiborcz Istvánt sem sikerült elérniük.

A WHB Ingatlan egy cégcsoport tagja, amelynek központi építőipari cége, a West Hungária Bau az elmúlt években sorra nyerte a nagy közbeszerzéseket. A közelmúltban befejezett nagy beruházások közül konzorciumi partnereikkel részt vettek a Várkert Bazár felújításában, az új MTK-stadion építésében és a Tüskecsarnok befejezésében – írja a Direkt36.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.