Telefoncéget alapított az agrárkamara

A tagok a piacinál jóval kedvezőbb díjcsomagok közül választhatnak. Más kedvezmények is vannak.

Tóth László Levente
2017. 01. 21. 15:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Telekommunikációs szolgáltatást indított a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK): a BirtOkos névre keresztelt szolgáltatás különlegessége, hogy nem egy piaci távközlési társaság flottacsomagjáról van szó, hanem egy önálló távközlési társaság üzemeltetéséről. A szolgáltatás infrastrukturális alapjait egy a területen korábban már ténykedő társaság, a Magofon Kft. tavaly júniusi felvásárlása után a NAK Telekommunikációs és Szolgáltató Kft. biztosítja. A társaság a Netfone Telecom Kft.-vel áll szerződésben, amely egyébként 2014 óta biztosít Magyarországon teljes körűen mobiltelefon-, valamint mobilinternet-szolgáltatást lakossági és üzleti előfizetőknek. Természetesen nem maradnak szolgáltató nélkül azok sem, akik a Magofonnal kötöttek szerződést az akvizíció előtt, őket ugyanis a Netfone veszi át.

Lapunk információi szerint az agrárkamara tagjai a piacinál jóval kedvezőbb díjcsomagok közül választhatnak, ráadásul a szolgáltatási díj egy részét le lehet majd írni az éves kamarai tagdíjból. A tarifák közös jellemzője, hogy csoporton belül díjmentes hívást tesz lehetővé, valamint az előfizetők a NAK 650 fős falugazdász-hálózatával is ingyenesen beszélhetnek. Az agrárkamarai tagok előfizetésenként legfeljebb öt sim kártyára jogosultak. A NAK várakozásai szerint 2017 végéig több ezer új ügyfél csatlakozhat a BirtOkos szolgáltatáshoz.

Az agrárkamara a távközlési szolgáltatást kizárólag saját tagjai számára kívánja elérhetővé tenni, így elképzelhető, hogy a szervezethez több egyéb tevékenységű vállalkozás csatlakozni próbál majd. Ebből a szempontból is figyelemre méltó, hogy nemrég a NAK egy pontatlan levele miatt több ezer olyan vállalkozás is a szervezet tagjává válhatott, amelynek főtevékenysége nem mezőgazdasági jellegű. A helyzet rendezésére a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara ugyan kiadott egy állásfoglalást, amely szerint az agrárkamarai tagság feltétele továbbra is a mezőgazdasági főtevékenység, de nem kizárt, hogy lesznek, akik éppen erre alapozva változtatnak majd a cégbejegyzésen.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.