Több mint 18 órás lesz a leghosszabb repülőút

Az új-zélandi Auckland és a katari Doha között február 6-ától közvetlen légi összeköttetés lesz.

MNO
2017. 01. 13. 8:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem rég jelentette be az ausztrál Qantas, hogy közvetlen járatot indít Európába. Perth és London között a távolság 14 466 kilométer, a repülés tizenhét és fél órát tartana, ezzel a világ leghosszabb repülőútja jönne létre. Még fel sem szálltak az első gépek, a rekord már a múlté. A Qatar Airways ugyanis bejelentette, hogy Új-Zéland legnagyobb városa, Auckland és Katar fővárosa, Doha között február 6-ától közvetlen légi összeköttetés lesz.

A gépek tizennyolc óra harmincöt perc alatt fogják megtenni a 14 500 kilométeres utat, vagyis ez lesz a világ leghosszabb repülőútja. Az elmúlt évben sorra dőltek meg a csúcsok, márciusban még arról számoltunk be, hogy az utasok tizenhét órát és tizenöt percet töltöttek a Dubaj és Auckland között közlekedő járaton, amely 14 200 kilométeres.

A két legnagyobb repülőgépgyártó sorra szállítja le a légitársaságoknak a nagy hatótávolságú géptípusaikat: a kétszintes Boeing 747-est, illetve az Airbus A380-ast. Mindkettő széles törzsű, kétszintes, négy hajtóműves gép.

Tavaly sűrű évük volt tavaly a légitársaságoknak, több mint háromezer új járatot indítottak. A legaktívabbak a fapados cégek volt. A Ryanair kétszáz új járatot indított, de a Wizzair sem tétlenkedett, több mint száz új járatot létesített az elmúlt évben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.