Villamosvezetőkből is óriási a hiány

Jelenleg 880 főt alkalmaznak ilyen munkakörben, havonta két-három munkaviszony szűnik meg.

MNO
2017. 01. 09. 10:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az autóbuszsofőrökhöz hasonlóan villamosvezetőkből is hiány van, ezért a Budapesti Közlekedési (BKV) Zrt. újra villamosvezetői képzésre csábít. Erre a távozó szakemberek pótlása, illetve a növekvő forgalmi elvárások miatt van szükség – közölte a Világgazdasággal a BKV. A lap szerint havonta két-három villamosvezető munkaviszonya szűnik meg nyugdíjazás, illetve egyéb okok miatt a BKV-nál, ahol jelenleg 880 főt alkalmaznak ilyen munkakörben.

A cég maga képezi ki az utánpótlást, jelenleg is toboroznak tanulókat, és mint állítják, a munkakör iránt „megfelelő az érdeklődés”.

Mint már többször beszámoltunk róla, a MÁV-nál is komoly gondokat okoz a munkaerőhiány. Olyannyira, hogy a Vasutasok Szakszervezete szerint rövid időn belül akár járatritkításokhoz is vezethet. Az érdekképviseletnél úgy becsülik, hogy jelenleg mintegy ezer munkavállaló hiányzik a vasúttársaságnál, ám nem látják megoldottnak a két éven belül nyugdíjba vonuló további 4 ezer ember pótlását sem.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.