Visszafizette a TV2 eximes hitelét

Az állami hitelintézet helyébe egy kereskedelmi bank lépett.

MNO
2017. 01. 10. 6:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A TV2 lecserélte az Eximbank Zrt.-től kapott hiteleit, így az állami hitelintézet helyébe egy kereskedelmi bank lépett – tudta meg a Világgazdaság. A tévétársaság teljes mértékben visszafizette kölcsöneit az állami banknak, a lap értesülései szerint az új hitelszerződéseket még decemberben aláírták.

A korábbi sajtóhírek szerint az Eximbank összesen csaknem 8 milliárd forintot folyósított a TV2-nek, illetve a csatorna tulajdonosának. Első lépésben az állami pénzintézet még 2015 novemberében 21 millió eurót, azaz 6,72 milliárd forintot adott a TV2 tulajdonosának, a Magyar Broadcasting Co.-nak a televízió megvásárlásához. Andy Vajna az Eximbank és egy másik hitelintézet mellett saját vagyonából finanszírozta a tranzakciót.

Ezt követően tavaly áprilisban a TV2 Média Csoport Kft.-t újabb 1,2 milliárd forinttal segítette ki az Eximbank. Tavaly decemberben tehát ezeket cserélte kereskedelmi banki hitelekre a TV2.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.