Országos áramszolgáltatót indítana a nemzeti közművek

A MEKH pozitív döntése esetén a Démász országosan 300 helyszínen fogadja majd az ügyfeleket.

MTI
2017. 04. 05. 15:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tevékenység országos kiterjesztésével meg kívánják teremteni a szabad szolgáltatóválasztás lehetőségét minden, az egyetemes szolgáltatás keretében vételező áramfelhasználó számára, azaz a vállalkozások mellett a lakosságnak is – idézi az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató és Démász szerdai közös közleménye Kóbor Györgyöt, az ENKSZ elnök-vezérigazgatóját. Hangsúlyozta: a fogyasztók így egy nemzeti tulajdonú társaságcsoporttól vehetnek igénybe a földgáz és a villamos energia esetében is biztonságos, magas színvonalú szolgáltatást.

A MEKH pozitív döntése esetén a Démász országosan 300 helyszínen, a Főgázzal közös kirendeltségen fogadja majd az ügyfeleket. A szolgáltatóváltáshoz várhatóan csak két dokumentumot kell majd kitölteni, az átlépés folyamata a törvényi előírásoknak megfelelően a legrövidebb időn belül történhet meg.

A közleményben felidézik, hogy a Démász elosztó társasága 11 milliárd forintos hálózatfejlesztési beruházásba kezdett februártól, amióta a nemzeti közműszolgáltatás rendszer része lett.

A Démász jelenleg az ország délkeleti részén, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, illetve Pest megye déli részében mintegy 775 ezer fogyasztót lát el árammal.

A társaság különös figyelmet fordít az elosztási területén található nagyvárosok fejlődésére, ezért például Kecskeméten, Békéscsabán, Hódmezővásárhelyen és Szegeden a hálózatbővítések mellett jelentős közvilágítás-fejlesztésre és -bővítésre is készülnek – közölték.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.