Csaknem hétmilliárddal támogatta a sportot a Szerencsejáték

Az összeg 90 százalékát három látványcsapatsport szövetségen keresztüli támogatása teszi ki.

MN
2017. 06. 02. 5:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tavaly 6,85 milliárd forinttal támogatta a Szerencsejáték Zrt. a magyar sportot a sportági szakszövetségekkel kötött megállapodásokkal és az egyéb szponzori szerződésekkel együtt – írja pénteki számában a Világgazdaság Zsiga Marcell, a cég marketing- és kommunikációs igazgatója tájékoztatása alapján.

Az összeg 90 százalékát három látványcsapatsport szövetségen keresztüli támogatása teszi ki, az állami játékszervező ugyanis felvásárolta a hozzájuk kapcsolódó profi klubok szabadon maradt reklám- és marketingjogait, illetve a szervezetek saját reklámjogait.

A 2016/2017-es szezonra a Szerencsejáték Zrt. a Magyar Kézilabda-szövetséggel 3,3 milliárd forint, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségével egymilliárd forint, a Magyar Vízilabda-szövetséggel pedig 800 millió forint értékű megállapodást kötött, az összegekhez még hozzájön a forgalmi adó – olvasható a cikkben.

A lap megjegyzi: a Szerencsejáték értékesítésében egyre meghatározóbb a sportfogadás szerepe, a tavalyi 385 milliárd forintos árbevételi rekord 44 százalékát már a fogadások adták.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.