Látványos programokkal búcsúzik az idei balatoni hajózási szezon

Több tóparti település is nagyszabású hajóünnepen búcsúztatja a 175. hajózási szezont.

2021. 09. 16. 20:10
A 130 éves Kelén, a Bahart nosztalgiaflottájának vezérhajója töretlenül a legnépszerűbb Forrás: Bahart

Több tóparti település is nagyszabású hajóünnepen búcsúztatja a 175. hajózási szezont.

Nagyszabású ünnepi programsorozattal zárul szeptember 18-án, szombaton a 175. balatoni hajózási szezon. A magyar tengeri hajózás idei záróünnepének reggelén pontos ütemterv szerint indul útnak a siófoki kikötőből a balatoni flotta húsz hajója. A hajók Balatonfüred felé veszik az irányt, ahol látványos díszszemlén lehet megcsodálni a járműveket. Az érdeklődők megtekinthetik a hatalmas Széchenyi és Kossuth kompokat, valamint a privát hajózási cégek tíz vendégjárművét is. 

Szombat délelőtt indul a siófoki kikötőből a Szigliget motoros, amely ezúttal azokat az utasokat várja, akik a part helyett a fedélzetről szemlélnék a hajósnap programjait. A hivatalos szezonzáró ünnepséget Balatonfüreden tartják. Az ünnepi hajóflotta érkezését követően Gróf Széchenyi Istvánról, a balatoni hajózás megteremtőjéről emlékeznek meg az érdeklődők. Az ünnepséget követően a szezonzáró talán leglátványosabb eseményére kerül sor: a balatoni hajók együttes, ünnepi díszszemléje. 

Az ünnepi flotta vezérkara és az ünnepségre érkezők következő állomása Siófok, ahol a Bahart ünnepi programjai várják a kikapcsolódni vágyókat. A balatoni hajózás tradícióit megőrző balatoni flotta öt exkluzív kialakítású, nagyobb rendezvények megtartására is alkalmas hajója mellett a nosztalgiahajókat és a kompokat is bejárhatják a Siófokra látogatók.

Szünetelő hajójáratok

Pénteken szünetel Fonyód és Badacsony között a hajóközlekedés, Siófokról csak 17 órakor indul hajó Balatonfüredre, Keszthely kikötőjéből pedig délután sem futnak ki a sétahajók. Szombaton nem közlekednek települések közötti hajók, kivéve a 14, 16 és 17 órakor Siófokról Füredre induló járatokat. Az őszi hajózási szezon október 24-én zárul, de a szántód–tihanyi komp ezt követően is várja az utasokat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.