időjárás 1°C Csenge , Ráhel 2023. február 4.
logo

Megkötötték az adásvételi szerződést az egykori MÁV-székházra

Magyar Nemzet
2021.11.24. 10:16 2021.11.24. 11:22

Az eredményes és hatékony vagyongazdálkodás érdekében azon állami vagyonelemektől, amelyek társadalmi célokat, illetve közfeladat ellátását nem szolgálják, így tulajdonban tartásuk sem indokolt, szükségszerű megválni. 

A vagyonelemek nyilvános értékesítése a portfoliótisztítás céljából 2015-ben létrehozott nyilvános és átlátható online aukciós felületen, az Elektronikus Aukciós Rendszeren (EAR) zajlik 

– tájékoztatta lapunkat a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. a volt MÁV-székház értékesítésével is kapcsolatos szerződéskötésről.

Felidézték: 2019 óta sikeresen működik a nemzetközi és hazai értékesítési piacon elfogadott és gyakran alkalmazott technika, az úgynevezett csomagszerű értékesítés. Ennek az az elsődleges célja, hogy az ingatlanpiac által biztosított optimista befektetői hangulatot kihasználva a kevésbé vonzó ingatlanok is befektetőre találjanak. Így kelt el a régi MÁV-székház is, amelyet az MNV Zrt. az EAR-en 2021. május 10-én hirdetett meg több más ingatlannal együtt. 

Előfordul, hogy többször próbálkozik a vagyonkezelő, mire gazdára találnak egyes ingatlanok Fotó: Róka László

Ennek megfelelően az „Ingatlancsomag 1” megnevezésű árverési tétel tartalmazta többek között az Andrássy út 73–75. alatti volt MÁV-székházat és a 1014 Budapest, Táncsics Mihály utca 1. szám alatt található ingatlant is – jelezte a vagyonkezelő, kiemelve, hogy az árverés 2021. júniús. 15-én eredményesen zárult, a nyertes ajánlattétel bruttó 14,6 milliárd forint volt. 

– A nyertes ajánlattevővel való szerződés megkötéséhez ugyanakkor be kellett várni az ingatlancsomag részét képező ingatlanoknál az elővásárlási jog jogosultjainak nyilatkozatait. 

Emiatt az adásvételi szerződés megkötésére nemrég került sor, ez alapján az árverési tétel nyertese a ReoCo Value Added Ingatlanalap 

– közölte az MNV.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.