Megvan, hol vásárolhatunk élelmiszert Szép-kártyával

A Széchenyi-pihenőkártya vendéglátás alszámlájára évi 150 ezer forintot utalhat a munkáltató.

Magyar Nemzet
2021. 12. 25. 16:04
20210306 Budapest Nem voltak pánikvásárlások a lezárások előtti hétvégén CBA áruház, élelmiszerbolt illusztráció a koronavírus-járvány harmadik hulláma miatti boltbezárások témájú cikkhez. Fotó: Havran Zoltán HZ Magyar Nemzet Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Februártól a Szép-kártyával élelmiszert is lehet vásárolni – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök december 23-án, a rákövetkező napon pedig a Magyar Közlönyben megjelent a részleteket tartalmazó kormányrendelet. 

Eszerint a Széchenyi-pihenőkártya vendéglátás alszámlájára utalt összeg használható fel élelmiszer vásárlására is. Erre a zsebre legfeljebb évi 150 ezer forint utalható a munkáltató részéről. A rendelet azt is tartalmazza, hogy az új lehetőségnek van végső lejárata is: a  koronavírus-világjárvány elleni védekezésről szóló 2021. évi I. törvény hatályvesztésekor hatályát veszti.

Felhasználni azon gazdasági társaságnál, egyéni vállalkozónál, egyéni cégnél, őstermelőnél vagy családi gazdaságnál lehet vásárolni, amely főtevékenységként az alábbi tevékenységek valamelyikét folytatja:

  • élelmiszer jellegű bolti vegyes kiskereskedelem
  • zöldség, gyümölcs kiskereskedelme
  • hús, húskészítmény kiskereskedelme
  • hal kiskereskedelme
  • kenyér-, pékáru-, édesség-kiskereskedelem
  • egyéb élelmiszer-kiskereskedelem
  • élelmiszer, ital, dohányáru piaci kiskereskedelme

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.