Több tucat innovációs pályázatot dolgoznak ki

A tehetségkutató olyan speciális tanulmányi verseny, amelynek során a középiskolásoknak tudományos, innovatív projekteket kell megvalósítaniuk.

Magyar Nemzet
2022. 01. 10. 18:33
Budapest, 2018. január 8. Hatodik osztályos tanulók dolgoznak az újonnan érkezett számítógépeken a Budapest XIII. Kerületi Pannónia Német Nemzetiségi Kétnyelvű és Angol Nyelvet Oktató Általános Iskola számítástechnika- termében 2018. január 8-án. Minden iskolába megérkeztek azok az informatikai eszközök, amelyeket a Klebelsberg Központ szerzett be közel 6,3 milliárd forintért a Közép-Magyarországi Régióban működő 15 tankerületi központ által fenntartott intézményeknek. Összesen mintegy 41 ezer laptoppal, monitorral, számítógéppel és projektorral bővült az intézmények digitális eszközparkja. A Pannónia iskola 41 darab asztali számítógépet és monitort, 17 laptopot és 18 projektort kapott. MTI Fotó: Bruzák Noémi Fotó: Bruzák Noémi

A tehetségkutató olyan speciális tanulmányi verseny, amelynek során a középiskolásoknak tudományos, innovatív projekteket kell megvalósítaniuk.

Döntött a 2021/2022. évi Ifjúsági tudományos és innovációs tehetségkutató verseny szakmai zsűrije a határidőre beérkezett 122 pályázatról. Ezek közül közül 63 pályázatot fogadtak el, illetve javasoltak kidolgozásra – közölte a Magyar Innovációs Szövetség. 

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM), az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) és az innovációs szövetség által meghirdetett tehetségkutató verseny 

olyan speciális tanulmányi megméretés, amelynek során a középiskolás fiataloknak önálló tudományos, innovatív projekteket kell megvalósítaniuk. 

Mint jelezték, a 29 tagú bírálóbizottság főként informatikai és műszaki problémák kidolgozását javasolta a verseny második fordulójára.

Az április 1-jéig kidolgozott pályamunkák, valamint a személyes prezentációk alapján a végső döntést a zsűri április végén hozza meg. 

A közlés szerint 

a nyertesek között a több mint 2,5 millió forint összegű ösztöndíjakat osztják el, 

emellett kiválasztják azt a három pályázatot, amelyek képviselik Magyarországot az európai döntőn, a hollandiai Leidenben, amelyet idén szeptemberben rendeznek meg. 

A dobogós helyezés az egyetemi felvételiken is számít: egészen pontosan 100 többletpontot kapnak a díjazottak, emellett jelentős támogatást nyernek a legeredményesebb felkészítő tanárok és a középiskolák is. Az innovációs szövetség jelezte, hogy a projekt a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatásával, az NKFI Alapból valósul meg.

 

Borítókép: Tanulók dolgoznak számítógépen. Fotó: MTI/Bruzák Noémi

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.