Válságálló magyar–német gazdasági kapcsolatok

Tavaly közel 12 százalékkal nőtt az áruforgalom.

Magyar Nemzet
2022. 05. 31. 20:48
SÁVOS András; VARGA Mihály
A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara konjunktúrajelentése Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A német vállalatok továbbra is jó befektetési célpontnak tartják Magyarországot – jelentette ki Varga Mihály pénzügyminiszter tegnap a Német–Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) 2022. évi konjunktúrajelentésének bemutatásán. Hozzátette: ezt mutatja, hogy a megkérdezett vállalatok 88 százaléka most is Magyarországon valósítaná meg a beruházását, ez az arány a legmagasabb a konjunktúrafelmérés kezdete, 1995 óta. Varga Mihály kiemelte: a magyar–német gazdasági kapcsolatok válságállók és stabilak, 

Németország továbbra is Magyarország egyik legfontosabb gazdasági partnere. 

Tavaly a két ország közötti teljes áruforgalom 11,6 százalékkal nőtt, az idei év első két hónapjában pedig 12 százalék feletti a bővülés az előző év azonos időszakához képest – ismertette a tárca vezetője.

Sávos András, a Német–Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara elnöke kifejtette: Magyarországon háromezer német tulajdonú cég működik, az ágazatok széles spektrumát fedik le, 220 ezer embert foglalkoztatnak, a vállalati szféra hozzáadott értékének egyhatodát teszik ki.

Dirk Wölfer, a DUIHK kommunikációs osztályvezetője a kamara 2022. évi konjunktúrajelentését ismertetve rámutatott: a jelenlegi általános gazdasági helyzetet és a saját üzleti helyzetet is jobbnak értékelik a felmérésben résztvevők, mint 2021 tavaszán, amikor a koronavírus-járvány negatív hatásai nagymértékben terhelték a vállalkozásokat.

Borítókép: Sávos András, a Német–Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara elnöke beszédet mond a kamara konjunktúrajelentésének bemutatóján 2022. május 31-én. Mellette Varga Mihály pénzügyminiszter  és Dirk Wölfer, a Kamara kommunikációs osztályvezetője (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.