Hamarosan kezdődnek az idei autópálya-felújítások

A márciusi 15-i hosszú hétvége után rögtön megkezdi az idei autópálya-felújításokat a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. A társaság reményei szerint a hároméves felújítási programmal lényegében már idén végezhetnek.

2024. 02. 28. 14:17
null
Mosonmagyaróvár, 2022. február 9. Az M1-es autópálya és a 86 sz. fõút csomópontja a Mosonmagyaróvárt délrõl elkerülõ út alapkõletételének napján, 2022. február 9-én. A beruházás 6 milliárd 209 millió forint kormányzati támogatásból valósul meg. MTI/Krizsán Csaba Fotó: Krizsán Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A március 15-i hosszú hétvégét követően folytatódnak a tavaly megkezdett felújítások a magyarországi autópálya- és autóútszakaszokon – írja a Világgazdaság. Szimicsku László, a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (MKIF) kommunikáció igazgatója elmondta, mivel kedvező az időjárás, kinyitottak a hazai aszfaltkeverő üzemek, és a munkagépek is időben felvonulhatnak.

Az MKIF 2022 szeptemberében 1237 kilométeren vette át a meglévő magyarországi gyorsforgalmi út üzemeltetését, fenntartását, fejlesztését. Rögtön az első évben, 2023-ban 235 kilométer és a főpálya 19 százaléka újult meg. 

Szimicsku László hozzátette, hogy a kezelésükben lévő autóutakon és autópályákon idén legalább ekkora mértékben lesznek szintre hozási munkálatok, amelyek kilenc hazai gyorsforgalmit érintenek. Köztük sorrendben 

az M3-as, az M7-es és az M1-es autópályákon végzik el a legtöbb beavatkozást. 

De találkozhatnak munkagépekkel az autósok az M35-ös, az M30-as, a M4-es, az M70-es, az M15-ös gyorsforgalmikon is, továbbá 110 híd is megújul, és a pihenőhelyek felújítása is folyamatos. Ezzel az MKIF kommunikációs igazgatója szerint lényegében a hároméves felújítási programot szinte készre jelenhetik, az utolsó év előtt a teljes főpálya mintegy negyven százaléka megújulhat, tehát 2025-re már csak három-négy százalék marad.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.