Nagyot drágul a közös költség

Erre jobb, ha felkészül.

Forrás: EconomX2024. 04. 22. 13:54
Budapest, XIII. ker Madarász utca 29-43. Előkertek rekonstrukciója, építése elkészült. fotó Teknős Miklós MN
illusztráció Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Túl sok a halaszthatatlan felújítás, ezért, mintegy húszszázalékos emelésére számít a társasházkezelői szakma – mondta el az Economixnak a Társasházi Számvizsgálók Országos Egyesületének főtitkára. Molnár Sándor jelezte, korábban számos felújítást elhalasztottak a társasházak, ez pedig látszani fog az idei emelésekben.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy a banki költségek is emelkedni fognak, ami azt jelenti, hogy akik csekken fizetik be a közös költséget, akár 1500 forinttal is többet fizethetnek majd. És itt még nincs vége, ezek mellett a biztosítások díja várhatóan 15-20 százalékkal emelkedik, de megjegyzi, valahol akár ötvenszázalékos növekedés is jöhet. 

És ez még semmi. A közös képviselői díjazást is emelni kell az infláció mértékében, ugyanez vonatkozik a takarítók díjköltségeire is.

Beszámolnak arról is, hogy 2021-ről 2022-re 21 százalékkal nőttek a közös költségek, míg 2022-ről 2023-ra négyszázalékos növekedést könyveltek el. 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.