A német kormány várhatóan javítja idei GDP-növekedési előrejelzését

Forrás: MTI2020. 01. 27. 21:33
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A német kormány minimálisan feljavíthatja az idei GDP-növekedésre vonatkozó előrejelzését a Reuters hírügynökség értesülése szerint.

Az adatokat megismerő források azt mondták a Reutersnek, hogy a kormány szerdán 1,1 százalékra javítja fel az idei gazdasági bővüléssel kapcsolatos várakozását az eddig becsült 1 százalékról.

A név nélkül nyilatkozó források szerint a kormány 2021-re a gazdaság növekedésének a gyorsulására számít, de konkrét számok erről még nincsenek.

A Handelsblatt német gazdasági lap ugyanakkor a múlt héten azt közölte, hogy a kormány várhatóan 1,5 százalékban határozza meg a jövő évi GDP-növekedésre vonatkozó előrejelzését.

A német statisztikai hivatal, a Destatis adatai szerint tavaly 0,6 százalékkal nőtt a GDP. Egy évvel korábban, 2018-ban 1,5 százalékos, 2017-ben pedig 2,5 százalékos német gazdasági növekedést mértek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.