A Népszava a magyar egészségipar fejlesztését támadja

A napilap az Egészségipari támogatási programmal kapcsolatban közölt félrevezető cikket – írta a Pénzügyminisztérium.

Forrás: facebook.com/penzugyminiszterium.official2021. 03. 09. 7:57
null
Debrecen, 2020. március 26. Egészségügyi védőmaszkokat készítenek a fogvatartottak a Hajdú-Bihar Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben, Debrecenben 2020. március 26-án. Az operatív törzs feladatmeghatározása alapján napi 24 órában gyártják a védőmaszkokat. A Törökországból érkezett nyolc tonnányi alapanyag 6.6 millió szájmaszk előállításához lesz elegendő. A gyártási kapacitás jelenleg napi 33 ezer darab. MTI/Czeglédi Zsolt Fotó: Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Népszava a magyar egészségipar fejlesztését támadja! A napilap az Egészségipari támogatási programmal kapcsolatban közölt félrevezető cikket – írta a Pénzügyminisztérium a tárca közösségi oldalán. A bejegyzésben olvasható: A hazánk egészségipari önellátását erősítő programban már 49 céggel született megállapodás hetvenmilliárd forintnyi beruházásról. Ezek között szerepelnek egyebek mellett olyan fejlesztések is, amelyekkel hazánk önellátóvá vált a vírus ellen védelmet adó maszkokból, kesztyűkből, ahogyan a gyógyszer- és orvosieszköz-gyártás terén is növeli kapacitásait.

A Népszava – helytelenül – azt kifogásolja, hogy a támogatás révén kisebb cégek is forráshoz juthatnak. A kormány célja éppen az volt a programmal, hogy egyaránt segítse kisebb és nagyobb cégek egészségipari fejlesztéseit az ország minden táján – közölte a minisztérium. A lap által kifogásolt cégek mind magas hozzáadott értékű beruházást valósítanak meg a támogatás révén, pályázatuk emiatt is talált támogatásra.

A félrevezető hírek a járvány elleni védekezést hátráltatják, ezért továbbra is arra kérjük a Népszavát, ne terjesszen pontatlan információkat – olvasható a közleményben.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.