A tiszaújvárosiak nem félnek a vendégmunkásoktól

Régóta egyeztetnek a döntéshozók az az óriásberuházás szereplőivel, ennek köszönhetően több olyan döntés is született, amely megnyugtatja a város lakosságát.

Nagy Kristóf
2019. 04. 05. 16:33
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Folyamatosan egyeztet a tiszaújvárosi önkormányzat, a Mol-csoport, a fővállalkozó, valamint a szakszervezet arról az óriásberuházásról, amelynek kivitelezéséhez 2000-2500 vendégmunkásnak alakítanak ki konténerszállásokat a város külterületén – hangsúlyozta a Magyar Nemzet megkeresésére Veres Ferenc, a Liga Szakszervezetekhez tartozó, helyben működő Váltóműszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezetének elnöke.

Kiemelte: az ellenzéki sajtóban megjelent hangulatkeltés ellenére a lakosság nem tart harmadik országból érkező vendégmunkásoktól, ráadásul nem migránsokról van szó, mivel ezek az emberek a beruházás ideje alatt, családjuk nélkül, munkavállalási engedéllyel tartózkodnak a fővállalkozó megbízásából Magyarországon.

A szakszervezeti vezető kiemelte: régóta egyeztetnek a döntéshozók a szereplőkkel, ennek köszönhetően több olyan döntés is született, amely megnyugtatja Tiszaújváros lakosságát. Veres Ferenc elmondta: városszerte biztonsági kamerákat szerelnek fel, több rendőrt állítanak szolgálatba. Ráadásul a vendégmunkások elszállásolását a településen kívül oldják majd meg, ahol az infrastruktúrát is biztosítják.

– Azt még nem lehet tudni, honnan érkeznek a munkások a jövőre kezdődő beruházáshoz, ugyanakkor a település szempontjából fontos a Mol új egysége, ami új munkahelyeket teremt a helyieknek is.

A Mol 2021-ig valósítja meg Poliol-projektjét; a vegyipari beruházás kivitelezése, így a munkaerő toborzása a fővállalkozó feladata. A vendégmunkásokat látszólag szándékosan mossa össze az ellenzéki sajtó az illegális bevándorlókkal, pedig a munkaerőhiány miatt régóta bevett gyakorlat hazánkban is az ideiglenes munkavállalók alkalmazása munkavállalási és nem letelepedési engedéllyel.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.