A vírus miatt a munkájukat elveszített dolgozókat segítik

Forrás: MTI2020. 04. 09. 14:55
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azok a munkavállalók, akik a koronavírus-járvány miatt elveszítették munkájukat vagy akik mostani állásukból váltani szeretnének, a május elején induló felnőttképzéseken olyan tudásra tehetnek szert, amellyel a válság után az átlagbér másfél-kétszereséért tudnak elhelyezkedni – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

György László hozzátette, a képzésben az első hónap ingyenes, ezt követően pedig a képzési költségek 95 százalékát vállalja át az állam.

Ezen felül a képzésre jelentkezők megélhetésére is nagy hangsúlyt fektetnek, ezért számukra nulla százalékos, szabad felhasználású, felnőttképzési diákhitelt biztosítanak.

Az államtitkár a lehetséges célcsoportok közül példaként a turizmusban dolgozókat említette, hiszen közülük a jelen helyzetben sokan elveszítették munkájukat.

Ugyanakkor megjegyezte, hogy az informatikai képzéseket nyújtó szervezetek jelezték a minisztériumnak, hogy már „békeidőben” is a turizmusból érkezett a képzéseiken résztvevők 35 százaléka.

György László a műsorban felhívta a figyelmet a vali.ifka.hu honlapra is, amely a mostani krízishelyzetben munkaügyi témákban nyújt segítséget a vállalkozásoknak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.