Az Indotek tulajdonába került a Diófa Alapkezelő

Magyar Nemzet
2020. 01. 07. 15:51
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Diófa Alapkezelő Zrt. többségi tulajdonának megvásárlásáról írt alá megállapodást a társaság az Indotek Grouppal – jelentette be közleményben az Indotek. A tranzakció várhatóan tavasszal zárul le.

Az Indotek Group kizárólagos érdekeltségébe tartozó Tarragona Holding Zrt. vásárolta meg a Diófa Alapkezelő Zrt. 89,86 százalékos tulajdonrészét, amely a szavazati jogok 98,89 százalékát biztosítja az új tulajdonos számára. Az Indotek Group által létrehozott projektcég, valamint az eddigi többségi tulajdonos MTB Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. között 2019. december 30-án született meg a megállapodás a tranzakcióról. Az Indotek képviselői előrehaladott tárgyalásokat folytatnak a Diófa Alapkezelő többi kisebbségi tulajdonosával is tulajdonrészük megvásárlásáról. A teljes tranzakció várhatóan márciusban fog zárulni.

Az Indotek közleményében hangsúlyozza: a Diófa Alapkezelő eladása része a Takarék Csoport megújulásának. Ugyanakkor a Takarékbank Zrt. a továbbiakban is forgalmazza és kezeli a Diófa Alapkezelő befektetési jegyeit, továbbá biztosítja a teljes banki hátteret a Diófa Alapkezelőnek és ügyfeleinek, így a Diófa Alapkezelő ügyfelei számára a tulajdonosváltás közvetlenül nem lesz érzékelhető. A társaság befektetési jegyeit továbbra is az ország legnagyobb hálózatát működtető Takarékbank fiókjaiban fogják forgalmazni. A lakossági ügyfelek a továbbiakban is a megszokott módon, ugyanazokban a bankfiókokban, ugyanazokkal az ügyintézőkkel intézhetik befektetési ügyeiket. Az új tulajdonosnak köszönhetően pedig megnyílik a lehetőség arra, hogy a jövőben más pénzügyi szolgáltatók, bankok is forgalmazhassák a Diófa termékeit, amelyek így az eddiginél szélesebb kör számára is elérhetővé válnak.

A Diófa Alapkezelő több mint 340 milliárd forintos vagyont kezel intézményi és lakossági ügyfelei számára. A Diófa Alapkezelő által kezelt ingatlanportfólióba olyan exkluzív „A” kategóriás irodaházak tartoznak, mint az Alkotás Point, a Green House, a V17, vagy az Infopark A, E és G épülete.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.