Bátorítják a kkv-kat Ferencvárosban

Magyar Nemzet
2019. 04. 18. 14:03
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Folytatódik a Vállalkozásbarát Ferencváros program a Vállalkozók Ferencvárosért Egyesület (Váfe) szervezésében, az önkormányzat támogatásával. A program célja a Ferencvárosban már működő kisvállalkozások növekedésének, valamint az itt élő magánszemélyek vállalkozásalapításának és -fejlesztésének támogatása. A program idei, második ütemének keretei közt kiemelkedő szerepet kapott a március 26-án megrendezett vállalkozói konferencia, amelynek a Budapesti Corvinus Egyetem adott otthont. Az előadásokat kerekasztal-beszélgetés követte, melynek résztvevői a vállalkozások számára fontos digitális átállás jelentőségét és kihívásait vitatták meg. A rendezvény három kiemelt célcsoportot szólított meg: a vállalkozásalapítás iránt érdeklődő fiatalokat, a munkaerőpiacra visszatérő kisgyermekes édesanyákat és a már működő vállalkozásokat.

Ma a hazai vállalkozások 99,7 százaléka kisvállalkozás (ezen belül a tíz főnél kevesebb foglalkoztatottal rendelkező mikrovállalkozások aránya 97,8 százalék). A kisvállalkozások – az üzleti szféra munkahelyeinek több mint kétharmadát biztosítva – a vállalkozások összes árbevételének mintegy felét állítják elő. Az önfoglalkoztatás, a vállalkozói életforma támogatása, az ehhez szükséges kompetenciák, a vállalkozói ismeretek fejlesztése épp ezért kiemelt figyelmet kap az országos fejlesztéspolitikában. Nincs ez másképp Ferencvárosban sem: ezeknek a céloknak a megvalósítása érdekében indította el a tavalyi évben a Vállalkozásbarát Ferencváros programot a Váfe.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.