Bioalapanyagok a közétkeztetésben

Magyar Nemzet
2019. 05. 16. 14:12
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Biztonságos, egészséges, főként helyi és bioalapanyagokból készült élelmiszerek előállítása a cél a közétkeztetésben, amelyek mennyiségileg és minőségileg is megfelelnek a különböző korcsoportok élettani sajátosságainak – hangsúlyozta tegnap Zsigó Róbert, az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára.

Elmondta: a tárca örömmel áll minden olyan esemény mögé, amely a közétkeztetés minőségét kívánja javítani. A közétkeztetés annál is inkább megkerülhetetlen és fontos terület, mert a társadalom életminőségét, egészségét nagyban befolyásolja.

Az államtitkár felidézte: a vendéglátás és közétkeztetés helyzetének javítása érdekében 2010 óta számtalan intézkedés történt, ebben a munkában 2012-től, azaz a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) létrejötte óta hatalmas szerepe van a hatóságnak.

Újabb mérföldkőnek számított 2017, ugyanis az év második felétől kezdődően képzett auditorok végzik a közétkeztető létesítmények kötelező élelmiszer-biztonsági és élelmiszer-higié­niai minősítését megelőző szemléket, a Nébih illetékes osztályának szakmai irányítása mellett.

Mostanáig összesen 4600 főző- és 3600 tálalókonyhai audit zajlott le az egységes minősítési szempontrendszer alapján.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.