Biztonságban vannak a magyarok Halkidikín

Az élet a történtek után visszatért a régi kerékvágásba a görög üdülőövezetben, a vendéglátóhelyek, kávézók újra üzemelnek, jelenleg nincs eső, a szélvihar pedig még a hét közepén elvonult.

2019. 07. 12. 11:30
null
Hamar eltakarították a romokat a tengerparton Fotó: MTI/AP/Jánisz Moisziadisz
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jelenleg mintegy 800-900, utazási irodák szervezésében kiutazott magyar tartózkodik az észak-görögországi Halkidikí-félsziget azon részén, ahol a héten heves jégesők, szélviharok és esőzések miatt több külföldi nyaraló vesztette életét. Minden magyar utasunk jól van, biztonságban nyaralnak. Nincsen tudomásunk olyan honfitársunkról, aki bajba került volna a magyarok körében is nagyon népszerű turistaparadicsomban – közölte a Magyar Nemzettel a térségbe nyaranta a legtöbb magyar turistát utaztató IBUSZ Utazási Iroda kommunikációs vezetője, aki a Magyar Utazási Irodák Szövetségének bizottsági tagja.

Molnár Anita elmondta: a szerda éjszakai vihar után idegenvezetőik, az utaztató cég helyszínen lévő képviselői azonnal informálódtak a helyzetről, végigjárták az összes szálláshelyet, ahol a magyar utasok tartózkodnak, és személyesen győződtek meg arról, hogy közülük senki nem sérült meg. Megjegyezte: azokról a magyar turistákról, akik egyénileg szervezett úton és nem utazási iroda közreműködésével vesznek részt a görögországi nyaralásukon, nincsenek információik. Az IBUSZ május közepétől hetente mintegy háromszáz magyart utaztat az időjárási katasztrófával sújtott környékre.

Hamar eltakarították a romokat a tengerparton
Fotó: MTI/AP/Jánisz Moisziadisz

Az utazási szakemberek az érintett térségben lévő szállodák állapotát is felmérték, amelyek a vihar után is biztonságosnak bizonyulnak, a heves esőzés, a jégverés nem okozott kárt azokban az épületekben, ahol a külföldi vendégek pihennek.

– A kint tartózkodó magyarok nyugodtan folytathatják a nyaralásukat, senki nem kívánt a történtek után hamarabb hazajönni. Azok is, akik ezután készülnek Halkidikíre, bátran nekivághatnak az utazásnak a tervezett módon – erősítette meg Molnár Anita. Mint mondta, mostanra a viharkárból keletkezett romok nagy részét már eltakarították, a közutak járhatók a félszigeten, így autóbusszal is el lehet jutni a szálláshelyekre. Hozzátette, hogy az élet a történtek után visszatért a régi kerékvágásba a görög üdülőövezetben, a vendéglátóhelyek, kávézók újra üzemelnek, jelenleg nincs eső, a szélvihar pedig még a hét közepén elvonult.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.