Bővül a vagyon a Pallas Athéné Alapítványoknál

Magyar Nemzet
2019. 10. 09. 11:58
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Pallas Athéné Alapítványok az idei év harmadik negyedévében 770 millió forinttal gyarapították vagyonukat, az összvagyon 274,3 milliárd forintot tesz ki, az alapítványok több mint 9,1 milliárd forint értékben közel 1500 oktatási, tudományos pályázatot támogattak – közölte a Pallas Athéné Alapítványok tegnap.

A szeptember 30-i állapot szerint az alapítványoknak juttatott összesen 266,4 milliárd forintnyi vagyonból a vagyon értéke 274,3 milliárd forint, az alapítványok és az általuk alapított gazdasági társaságok 151,2 milliárd forintot befektetési jegybe, 79,6 milliárd forintot ingatlanba, 20,1 milliárd forintot bankbetétbe és 23,4 milliárd forintot vállalati kötvényekbe fektettek be.

A közleményben felhívják a figyelmet, hogy az alapítványok a formából adódó szabályozás miatt is kötelesek megőrizni a rájuk bízott vagyont. Azt nem költhetik el, csak befektethetik, és annak hozamát használhatják fel tevékenységük során. Az alapító által juttatott vagyont az alapítványok körültekintő kockázatvállalással kezelik oly módon, hogy biztonságos befektetéssel a lehető legmagasabb hozamot érik el. Az átlátható működés érdekében az alapítványok negyedévente kimutatást közölnek vagyonelemeik helyzetéről.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.