Digitális ötletverseny a gazdasági újrainduláshoz

A verseny legjobbjai tapasztalt mentorok segítségével fejleszthetik tovább az elképzeléseiket, és értékes nyereményekkel gazdagodhatnak.

Magyar Nemzet
2021. 04. 11. 17:39
null
A népszerű kínai mobilgyártó, a Xiaomi egyike azon gyártóknak, amelyek a leggyorsabb töltőket igyekeznek piacra dobni a mobilokhoz. Digital Chat Station úgy tudja, hogy a közelgő Mi 11 Ultra rálicitál majd a gyártó eddigi megoldásaira, és egy 120 wattos, GaN technológiás töltőt kap majd. Forrás: PEXELS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közös ötletversenyt indít az MKB Bank, az MKB Fintechlab, a Budapest Bank és a Takarékbank, valamint a Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő. A kétnapos online eseményre a rendezők olyan kreatív csapatok jelentkezését várják, amelyek innovatív digitális pénzügyi ötletekkel képesek elősegíteni akár a gazdaság újraindítását.

A verseny legjobbjai később tapasztalt mentorok segítségével fejleszthetik tovább az elképzeléseiket, miközben értékes nyereményekkel gazdagodhatnak, sőt akár befektetőt is találhatnak az ötletük megvalósítására – hívta fel a figyelmet az MKB Bank.

Az MKB Fintechlab IdeaVault: Respond.Recover.Thrive angol nyelvű ötletversenyére jelentkező, minimum kétfős csapatok két feladat közül választhatnak. Az egyiknél a szervezők olyan digitális megoldásokat várnak, amelyek a vállalati és lakossági ügyfeleknek segíthetnek a cash-flow és az üzleti tervezésben, a vagyonépítésben vagy a személyes pénzügyek és megtakarítások hatékonyabb menedzselésében.

A második feladványban pedig olyan együttműködést és szolidaritást erősítő digitális innovációkat kérnek, amelyek a világjárvány következményeivel leginkább érintett területeknek jelenthetnek segítséget.

Az innovációt a sérült ágazatok talpra állításához is alkalmazhatják Fotó: 123RF

A továbbjutott csapatokat a bankok és a Hiventures szakértői segítik a felkészülésben és az ötletek kidolgozásában, a legjobbak tőkebefektetést kaphatnak az MKB Fintechlab Fintech Factory programból, valamint a Hiventures inkubációs programjából.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.