Egy új közösségi oldal törne a Facebook babérjaira

Alig néhány nappal az indulása után kedden elérte a 200 ezer fős tagságot az az új közösségi média oldal, amit a Wikipedia alapító Jimmy Wales jegyez.

Magyar Nemzet
2019. 11. 20. 14:52
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alig néhány nappal az indulása után kedden elérte a 200 ezer fős tagságot az új közösségi média oldal, a WT:Social. A Wikipedia alapító Jimmy Wales jegyezte vállalkozás nem kevesebbet tűz ki célul, mint a csaknem 2,5 milliárd felhasználóval rendelkező Facebook, valamint a havi 330 millió felhasználót mozgósító Twitter lenyomását.

Wales ígérete szerint az új platformon nem lesznek álhírek, nem adják el a felhasználók adatait, sőt, reklámok sem zavarják a tagokat – állítja. Finanszírozni pedig, a tervek szerint, a felhasználók felajánlásaiból fogja.

Az új projekt alapját Wales már működő WikiTribune nevű szolgáltatása adja, amely ellenőrzött forrásból származó információkat és híreket gyűjt egy helyre. Ennek a továbbfejlesztése a WT:Social, ami ahelyett, hogy a felhasználók aktivitására alapozva alkotja a hírfolyamot, azok relevanciája szerint rangsorolja őket. Regisztráció után az új felhasználó bejelölheti, hogy milyen területek érdeklik, és a Wikipediához hasonlóan itt is a közösségi szerkesztés elve érvényesül, azaz a felhasználók közvetlenül tudják szerkeszteni egy adott cikk címét, ha azt félrevezetőnek találják, illetve bejelölhetnek problémásnak tartott posztokat, ezen kívül saját tartalmat is tölthetnek fel.

Az alapító szavai szerint az oldal alapvetően információs adatbázisként működik, így azoknak ajánlják, akiket a tények és hiteles információk érdekelnek.

Bár a regisztráció ingyenes, az újonnan jelentkezők várólistára kerülnek – ez megkerülhető, ha az illető befizet egy általa meghatározott tetszőleges összeget.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.