Ellenzéki fanyalgás és ötletbörze

A kormányfő által bejelentett gazdasági intézkedések még mindig nem elegendőek a járvány gazdasági és társadalmi hatásainak kezelésére – közölte Tóth Bertalan, az MSZP elnöke.

Magyar Nemzet
2020. 03. 19. 12:41
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormányfő által bejelentett gazdasági intézkedések még mindig nem elegendőek a járvány gazdasági és társadalmi hatásainak kezelésére – közölte Tóth Bertalan, az MSZP elnöke Orbán Viktor bejelentésére reagálva. Kifogásolta, hogy csak bizonyos ágazatoknak adnak járulékfizetési könnyítést, nem oldják meg az összes kis- és közepes vállalkozás problémáját, és elfogadhatatlannak nevezte, hogy a kormány még mindig a munkaadókra és a munkavállalókra bízza a munkavállalók megélhetésének biztosítását. Az MSZP elnöke üdvözölte, hogy pártja több javaslatát is megvalósítja a kormány, ugyanakkor továbbiakat is sürgetett. Hiányolta azon javaslatuk átvételét, miszerint vezessenek be elbocsátási tilalmat a multinacionális cégeknél.

Gyurcsány Ferenc közösségi oldalán azt fejtegette, hogyha nincsen bevétele egy cégnek, mert nem tud eladni semmit, akkor a kormány hiába engedi el a járulékok befizetését, a bért sem tudja kifizetni. A DK elnöke európai példákra hivatkozva azt javasolta, hogy a kabinet nyúljon hozzá a költségvetéshez, és a bérek nagy részének kifizetését vállalja magára az érintett cégektől, ennek érdekében hozzon létre egy bérgarancia-alapot. A DK elnöke továbbá hitelfelvételt javasolt a kabinetnek, amit a válság elmúltával fizetne vissza.

A Jobbiktól származik a hiteltörlesztési moratórium ötlete – reagált a miniszterelnök által bejelentett intézkedésekre Jakab Péter, a párt elnöke, aki rálicitálva Orbán Viktorra, munkavédelmi alap létrehozását is szorgalmazta. A politikus számlafizetési moratóriumot is követel, és hatósági árszabást szeretne vírus elleni küzdelemhez szükséges termékek esetében.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.