Élménydús utazás a vajdasági Magyarkanizsán

A történelmi és természeti kincsekben gazdag vajdasági Magyarkanizsa települést ismertetné meg a helyiekkel és a magyarországi turistákkal a Hello Kanizsa néven indított turisztikai program.

Magyar Nemzet
2020. 06. 06. 10:53
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Emlékezetes családi kikapcsolódás lehet a vajdasági Magyarkanizsára tervezett nyári utazás, ahol nyelvi nehézségek nélkül egyszerre ismerhetik meg egy másik ország kultúráját és a helyi magyar emlékeket. A Kárpát-medencei turisták megismerkedhetnek a jellegzetes szerb–magyar gasztronómiával, a Tisza folyó természeti kincseivel és a térséget övező legendákkal. A huszonötezer lakosú, többségében magyar ajkú kistérség Szerbiában egyedülálló programot indított, amellyel szélesebb körben szeretnék megismertetni a vidékben rejlő lehetőségeket.

– Kevesen tudják, hogy a Megy a gőzös kezdetű népdalban a gőzös hozzánk, a magyarkanizsai állomásra jön. A Hello Kanizsa program célja bemutatni, hogy Magyarkanizsán is van bőven látnivaló. Mivel közel vagyunk a határhoz, ideális úti cél vagyunk most a magyar turisták számára is. Itt egyszerre lehetnek külföldön és otthon, hiszen szinte mindenki beszél magyarul. Eközben a szerb ételek és kultúra is átitatja a térséget, így egyedülálló, vegyes közegbe csöppennek a látogatók

 

– ismertette Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere, kiemelve, hogy az érkezők a helyi természeti kincseket és a történelmi emlékeket is felfedezhetik.

Az aktív kikapcsolódás hívei számára jó hír, hogy a Tiszán turistahajó közlekedik, ami a tiszavirágzás idején – általában június közepén – a legnépszerűbb, a város határát pedig turistatraktorral járhatják be. Angolkertet, tájházat és izgalmas gasztronómiai élményeket is kínál a Hello Kanizsa program, emellett a helyi termelők finomságait, például egy kecskefarm sajtjait és a szerb–magyar konyha fúziójának fogásait is megkóstolhatják a látogatók. A gazdag élménykínálatban Bartók Béla hagyatéka, Attila sírjának legendája vagy épp Rúzsa Sándor történetei is mind megelevenednek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.