Emeleten vonatozhatunk

2020. 03. 16. 15:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kigördült a Nyugati pályaudvarról és vasárnap óta a legforgalmasabb, Budapest–Cegléd–Szolnok vonalon közlekedik az első emeletes KISS motorvonat. A hatszáz ülőhelyes járműből 2022 végéig összesen negyvenet állít forgalomba a MÁV-Start. A vonat három hagyományos és egy mozgássérültek által is használható mosdóval készült, négy kerekesszék, illetve tizenkét kerékpár vagy öt babakocsi is szállítható rajta, wifivel és hálózati csatlakozókkal, valamint kamerarendszerrel is felszerelték.

Fotó: Kurucz Árpád

Április végétől a Budapest-Nyugati–Vác–Szob vasútvonalon is találkozhatnak az utasok az új emeletes vonatokkal. Májusban és júniusban is egy-egy, júliusban várhatóan további hat KISS lesz utasforgalmi próbaüzemre kész, a tizenegyedik jármű pedig augusztusban indulhat el. A kormányzati támogatású beszerzés több mint 200 milliárd forintba kerül. 2016 és 2024 között mintegy 1800 milliárd forintot fordítanak vasúti beruházásokra

– mondta az első szerelvény elindításának alkalmából Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára.

A KISS menetrendje a Mavcsoport.hu/kiss oldalon érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.