Folytatódik a vajdasági gazdaságfejlesztési program

A magyar kormány vajdasági gazdaságfejlesztési programjának köszönhe­tően Szabadkán és Palicson gyógyszergyárat, valamint gyümölcs- és zöldségfeldolgozó üzemet, hűtőházat és lepárlót adtak át.

Magyar Nemzet
2019. 11. 23. 10:36
MAGYAR Levente
Budapest, 2019. november 4. Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára napirend előtti felszólalásra válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. november 4-én. MTI/Kovács Attila Fotó: Kovács Attila Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar kormány vajdasági gazdaságfejlesztési programjának köszönhe­tően Szabadkán és Palicson gyógyszergyárat, valamint gyümölcs- és zöldségfeldolgozó üzemet, hűtőházat és lepárlót adtak át pénteken – számolt be a távirati iroda.

Az üzemfejlesztések rendkívül jól tükrözik mindazt, amit a gazdaságfejlesztési programmal szerettek volna annak kiötlői elérni – fogalmazott a helyszínen Magyar Levente (képünkön). A Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára a távirati iroda tudósítása szerint elmondta: a vajdasági gazdaságfejlesztési program eddig csaknem 300 millió eurónyi fejlesztést hozott a Vajdaságnak, a jövőben pedig az idegenforgalom támogatásával további jelentős fejlesztésekre lehet számítani.

Fotó: MTI/Kovács Attila

A részletekről szólva az államtitkár kiemelte, hogy a 2016-ban megkezdett, sikeres gazdaságfejlesztési program közvetlenül és közvetve több ezer munkahelyet teremtett, csaknem ezer családot segített méltó lakhatási körülményekhez, és több ezer családnak teremtette meg a modern gazdálkodás lehetőségeit. Magyar Levente rámutatott, hogy először a mezőgazdaság, az iparfejlesztés és a lakhatás területén kellett segítséget nyújtani, most azonban eljött a továbblépés ideje, és már olyan ágazatokba is tudnak fektetni, amelyekre korábban nem jutott forrás.

– Szeretnénk a következő években hozzájárulni ahhoz, hogy a Vajdaságban világszínvonalú idegenforgalmi infrastruktúra jöjjön létre – tette hozzá az államtitkár.

A program 2016–18-as szakaszára hazánk 50 milliárd forintot szánt, később azonban növelték a keretösszeget.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.