Harmadszor is a Főtaxi nyerte a Budapest Airport taxistenderét

A taxitársaság jelentős beruházásokat tervez, megnégyszerezi az elektromos töltőfejek számát a reptéren.

Forrás: MTI2020. 11. 24. 13:21
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ismét a Főtaxi nyerte a Budapest Airport taxis személyszállítási tenderét, így a társaság decembertől újabb öt évre lesz a repülőtér-üzemeltető vállalat hivatalos partnere. Az együttműködés 2010-es kezdete óta immár a harmadik egymást követő repülőtéri pályázaton bizonyult legjobbnak a Főtaxi ajánlata – közölte a cég kedden az MTI-vel.

A taxitársaság jelentős beruházásokat tervez, megnégyszerezi az elektromos töltőfejek számát a reptéren, így a tervek szerint egyszerre akár 18 elektromos autó töltésére lesz lehetőség. A cég digitális fejlesztéseket is kilátásba helyezett a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A főtaxis autók 2019-ben mintegy 700 ezer, az elmúlt tíz év során pedig összesen csaknem hatmillió alkalommal vettek fel utast és tettek meg 120 millió kilométert a főváros és a repülőtér között. A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a 2019-es lezárt üzleti évben a Főtaxi nettó árbevétele 2,69 milliárd forint volt, ami 264 millió forinttal haladta meg az egy évvel korábbit. A vállalat tavaly adózás után 318,33 millió forint nyereséget ért el, míg 2018-ban a nyeresége 338,54 millió forint volt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.