Adócsökkentéssel és beruházásokkal küzd Magyarország a válság ellen

Magyarország a koronavírus-járványt követő gazdasági fellendülést a beruházások növelésével és adócsökkentéssel kívánja elérni – hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök a Reuters hírügynökségnek adott nyilatkozatában pénteken.

Forrás: MTI2020. 09. 25. 17:24
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Beruházás, beruházás, beruházás, adócsökkentés és beruházás – fogalmazott a kormányfő arra a kérdésre válaszolva, hogyan próbálná fellendíteni a magyar gazdaságot. – A beruházásokra összpontosítunk, mert ha vannak beruházások, akkor vannak munkahelyek is – jelentette ki. Az adócsökkentéssel már az elmúlt 10 évben is többször élt az Orbán-kormány, amely lépések a gazdasági növekedésre pozitív hatást fejtettek ki.

A munkahely-támogatási programmal összefüggésben Orbán Viktor azt mondta: ha van arra indok, akkor a kormány meghosszabbítja a programot, de most mindenekelőtt a beruházásokra összpontosít.

A miniszterelnök közlését alátámasztják Varga Mihály szavai is. A pénzügyminiszter lapunknak nyilatkozva a napokban arról beszélt, hogy a válság elleni küzdelemben mindenképpen segíteni kell az állami és a magánberuházások kivitelezését. Ennek egyik megfelelő módszere lehet az építőipar helyzetbe hozása. A korábbi években az áfacsökkentéstől az állami támogatásokig számos olyan intézkedés született, amely az iparág fellendítését szolgálta, ezek közül egyet vagy többet is visszaállíthatnak.

– A járvány első hullámakor eredményesen léptettünk életbe célzott adócsökkentéseket a válság sújtotta ágazatokban, ilyen megoldások újbóli bevezetésére szintén van lehetőség – mondta a tárcavezető.

A miniszter akkor hozzátette: a hitelmoratórium meghosszabbítása az átmenetileg nehéz helyzetbe került családokat és vállalatokat segítheti.

Bátor döntés volt a britek távozása, de Magyarország nem fog kilépni az EU-ból

Bátor döntés volt az Egyesült Királyság távozása az Európai Unióból, de Magyarország nem fogja ezt az utat követni – jelentette ki Orbán Viktor.

A kormányfő úgy vélekedett, hogy az EU csakis magát okolhatja a Brexit-népszavazás eredményéért, ugyanis nem bánt megfelelően a szigetországgal.

A Brexit a brit nép bátor döntése, miszerint maga akar dönteni a sorsáról (...) A britek nagyságának bizonyítékaként tekintünk erre – fogalmazott.

Mi nem engedhetjük meg magunknak, hogy ezt az utat kövessük – mondta Orbán, hozzátéve, Magyarország túl szorosan integrálódott ehhez gazdaságilag az EU-ba.

Aláhúzta, hogy az Európai Unió támogatottsága a számos vitás kérdés, például a migráció vagy a jogállamiság ügye ellenére is rendkívül magas Magyarországon.

Orbán: Meggyőződésem, hogy Trump nyeri meg az amerikai elnökválasztást

Meggyőződésem, hogy Donald Trump fogja megnyerni a november 3-ai amerikai elnökválasztást – mondta a magyar kormányfő.

Kivételesen jó a kapcsolatunk Trumppal – mondta Orbán Viktor, majd kérdésre válaszolva rámutatott, ha mégis a demokrata párti Joe Biden nyer végül, akkor valószínűleg „alacsonyabb lesz a nyitottság, a szívélyesség, a kölcsönös segítség szintje”.

Trump győzni fog – fogalmazott.

Kiemelte, hogy Trump győzelme esetén az Európai Uniónak normalizálnia kell a kereskedelmi kapcsolatait az Egyesült Államokkal, illetve rendeznie kell az amerikai csapatok hosszú távú európai állomásozásának kérdését.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.