Hónapokat kell várni a tapasztalt munkaerőre

Akár másfél-két hónapig is eltarthat egy vezetői, vagy szakértői pozíció betöltése, de ugyanennyi időre van szükségük ma már átlagosan a cégeknek a megbízható szakmunkások toborzásához is.

Magyar Nemzet
2019. 11. 19. 17:15
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Akár másfél-két hónapig is eltarthat egy vezetői, vagy szakértői pozíció betöltése, de ugyanennyi időre van szükségük ma már átlagosan a cégeknek a megbízható szakmunkások toborzásához is – derül ki a Profession.hu kétszáz vállalat bevonásával készített felméréséből. Pályakezdőket könnyebben találnak a vállalkozások: a kiválasztási folyamatra a hirdetésfeladástól a szerződés aláírásáig akár három hét is elegendő.

A közlemény idézi Tüzes Imrét, az állásportál üzletfejlesztési igazgatóját, aki kiemelte: óriási változást jelent napjainkra, hogy míg akár öt évvel ezelőtt is a munkaadók álltak az érdeklődés középpontjában, most a jelöltekről szól minden. Ennek oka, hogy felborult a kereslet-kínálat egyensúlya, mivel az elérhető jelöltek száma korlátozott, miközben a cégek felvevőképessége egyre növekszik, tehát verseny zajlik a jelöltekért.

A munkaadók belátható időn belül sem számítanak arra, hogy gyorsul a toborzás. A hatékonyságot pedig csak az online marketing eszközök egyre professzionálisabb alkalmazása jelentheti.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.