Komfortosan utazhatnak a Volánbusz utasai augusztustól

A most érkezőkkel együtt 2018 ősze óta a Volánbusz 776 új vagy újszerű autóbuszt állított forgalomba.

Munkatársunktól
2020. 08. 06. 12:18
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Folytatódik az állami autóbuszpark megújulása: augusztustól szállítja az utasokat az a 29 új, magas komfortfokozatú, Neoplan Tourliner típusú autóbusz, amelyek vásárlásáról még februárban kötött megállapodást a Volánbusz Zrt. a MAN Kamion és Busz Kereskedelmi Kft.-vel – közölte a Volánbusz Zrt. az MTI-vel csütörtökön.

A tájékoztatás szerint a 2,324 milliárd forint értékben vásárolt új turista-autóbuszok két ütemben állnak forgalomba országszerte: 15 augusztus elején, 14 a hónap közepén. Az új járművek közül öt a központi, három a keleti, 21 pedig a nyugati régiókban szolgálja majd az utasok kényelmét. A korszerű autóbuszok egyebek mellett az Ózd–Pétervására–Budapest, a Pápa–Veszprém–Budapest, a Veszprém–Siófok–Pécs és a Szombathely–Zalaegerszeg–Kaposvár–Pécs, valamint a Keszthely–Kaposvár–Pécs és az Ajka–Keszthely–Kaposvár–Pécs viszonylaton közlekednek majd.

A februárban megkötött szerződés kiterjed a járművek időszakos karbantartásához szükséges diagnosztikai eszközök és alkatrészek beszerzésére is – közölte a Volánbusz Zrt. A kéttengelyes távolsági buszok légkondicionáltak, a fedélzeti wifi mellett USB-töltőpontokkal és 230 V-os aljzatokkal is ellátottak.

Az új autóbuszok a korábbiaknál is nagyobb teljesítményűek, a környezettudatosság jegyében dízelmotorjuk már megfelel az Euro 6d környezetvédelmi osztályba sorolás elvárásainak. A gyorsabb közlekedés érdekében a járművek nemzetközi és emelt utazásisebesség-vizsgával (TEMPO 100) is rendelkeznek. Az autóbusz-vezetők munkáját elektronikus vezetéstámogató rendszerek segítik, jelentősen növelve ezzel az utazás biztonságát.

A közleményben kiemelik: a most érkező járművekkel együtt 2018 ősze óta a Volánbusz már 776 új vagy újszerű autóbuszt állított forgalomba, év végéig pedig további kilencven jármű kezdi meg szolgálatát a közlekedési társaság kötelékében.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.