Követte a BÉT a nemzetközi hangulatot

Munkatársunktól
2021. 06. 18. 19:33

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 677,96 pontos, 1,39 százalékos csökkenéssel, 48 117,72 ponton zárt tegnap. A részvénypiac forgalma 27,4 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek az előző napi záráshoz képest. Bosnyák Zsolt, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője az MTI-nek elmondta: a Budapesti Értéktőzsde kereskedése illeszkedett a nemzetközi befektetői hangulathoz. A tőzsdeindexet a Mol és az OTP húzta le. A Mol részvényeinek csökkenése az európai olajszektor mérséklődését követte, míg az OTP az esés ellenére is felülteljesített az európai bankszektorhoz képest. A Mol árfolyama 3,09 százalékkal, a bankpapíré 2,27 százalékkal esett, 6,6, illetve 15,7 milliárd forintos forgalomban.

Ugyancsak tegnap kéthavi csúcsra erősödött és közel kilenc hónapja a legjobb hetét zárhatta a dollár az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve meglepetést okozó szigorúbb hangnemének köszönhetően. A vártnál korábbi kamatemelés lehetőségének felmerülése erősítette a dollárt, a rivális devizákat, így az eurót és a jent viszont gyengítette. Az euró árfolyama az 1,19 dolláros szint közelében mozgott tegnap délelőtt, és tavaly október óta a mostani lehet a legrosszabb hete 1,6 százalékos gyengüléssel. A forint árfolyama nem sokat változott, inkább csak a dollárral szemben gyengült tegnap a bankközi devizapiacon, a hetet viszont számottevő veszteséggel fejezte be a főbb devizákkal szemben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.