Kukákból kerülnek elő a húsvéti nyulak

2019. 04. 29. 16:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A háziasított kis kedvencek nem csupán szórakozást, hanem számos feladatot is hoznak a család életébe, ezért alapos megfontolást igényel, ha háziállat tartásában gondolkodunk, főképp, ha csak alkalomszerű a lelkesedés. Húsvét előtt számtalan helyen figyelmeztettek az állatvédők: a felelős szülők ne élő nyuszit válasszanak ajándékba a gyerekek elkápráztatására, csakis akkor, ha hosszú távon is biztonságos, boldog nyuszilétet biztosítanak számára.

Húsvét elteltével mostanra megjelentek azok az állatbarátok számára elrettentő hírek a közösségi oldalakon, miszerint egyre több szerencsétlen sorsú kölyöknyúl kerül elő utcai kukákból, kertek végéből, szatyorból, dobozból, szemétkupac közepéből, hiába ugyanis a figyelmeztető szó, sokan – az állatvédelmi törvénnyel sem törődve – egyszerűen kidobják az állatot. Akadnak jó szándékú segítők is: a közösségi oldalakon megosztott hírek szerint ezekben az időkben javában zajlik a nyúlmentés. Az Első Nyúlmentő Alapítványnál is várják segítők jelentkezését, de országszerte több szervezet, állatotthon vagy állatkert fogad be kitett húsvéti „kedvenceket”.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.