Külföldi szálloda helyett vidéki turistaházat javasol a miniszter

Eljött a felelősségteljes kikapcsolódás ideje, ezt segítik a nemzeti parki igazgatóságok.

Magyar Nemzet
2020. 06. 06. 12:26
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem szükséges külföldre utazniuk vagy az ország forgalmas turistacélpontjait felkeresniük a kikapcsolódásra vágyóknak, mivel Magyarország szinte teljes egészét lefedik a vendég-, kulcsos- és turistaházak nyújtotta szolgáltatások – erről beszélt az agrárminiszter pénteken a Baranya megyei Szaporcán az Ős-Dráva Látogatóközpont szomszédságában, egy 420 millió forintos kormányzati támogatásból létesült turistaház átadásán. Nagy István arra hívta fel a figyelmet a koronavírus-járvány miatt megváltozó utazási szokásokkal kapcsolatban, hogy

eljött a felelősségteljes kikapcsolódás ideje. Ezt segítik a nemzeti parki igazgatóságok, amelyek a zsúfolt célpontok helyett a ritkán látogatott helyszínekre is felhívják a figyelmet, és ott kínálnak biztonságos kikapcsolódási lehetőségeket, szolgáltatásokat.

 

A távirati iroda idézte, hogy a miniszter emlékeztetett: a legtöbb nemzeti parki és erdészeti látogatóhely már megnyílt, és számos programmal várja az érdeklődőket, tíz nap múlva pedig minden külső és belső attrakció (barlang, bemutatóhely, kiállítás, pihenőhely) látogatható lesz.

Napjainkban egyszerre 1100 vendég számára képesek jól felszerelt, minőségi, megfizethető szálláshelyet kínálni a magyarországi nemzeti parkok. 2010 óta több mint 120 turistaház újult meg, több mint negyven új kilátó épült, további negyvenet újítottak fel, miközben a látogatóközpontok vendégforgalma több mint hetven százalékkal növekedett.

Egyre több az előfoglalás

A Duna–Dráva Nemzeti Park területén átadott szálláshely a Téry Ödön nemzeti turistaház-fejlesztési program keretében épült. A Magyarországon őshonos, egzotikus megjelenésű vízi növényről elnevezett turistaház, azaz a Kolokán szálló csaknem ezer négyzetméteren várja a természetbarátokat, az épületben tizenegy szobában összesen ötven vendég elhelyezésére van lehetőség.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.