Lemondott Nagy Márton, a jegybank alelnöke

A Magyar Nemzeti Bank elnökének felkerésére a távozó alelnök feladatait átmenetileg Virág Barnabás veszi át.

Magyar Nemzet
2020. 05. 28. 9:42
NAGY Mrton
Budapest, 2019. június 17. Nagy Márton, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke azonnali kérdésre válaszol az Országgyûlés plenáris ülésén 2019. június 17-én. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás Forrás: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Nemzeti Bank monetáris politikáért, pénzügyi stabilitásért és hitelösztönzésért felelős alelnöke Nagy Márton – más fontos vezetői megbízatása miatt– a mai napon lemondott alelnöki tisztségéről – közölte a Magyar Nemzeti Bank.

A jegybank elnöke felkérte Virág Barnabást, a monetáris politikáért és közgazdasági elemzésekért felelős ügyvezető igazgatót, hogy átmeneti jelleggel vegye át a monetáris politikáért, pénzügyi stabilitásért és hitelösztönzésért felelős alelnökség irányítását.

A Növekedési Hitelprogram Hajrá és a Növekedési Kötvényprogram vezetését Patai Mihály, a nemzetközi kapcsolatokért, készpénzlogisztikáért, pénzügyi infrastruktúrákért és digitalizációért felelős alelnök veszi át.

A közgazdász végzettségű Nagy Márton 2015. szeptember 1-től a Magyar Nemzeti Bank alelnöke, 2015. szeptember 1-től a Monetáris Tanács elnökhelyettese volt. Előtte, 2013 és 2015 között a jegybank ügyvezető igazgatója, 2010-2013 között igazgatója volt. Ezt megelőzően pedig helyettes vezető, illetve vezető közgazdasági szakértő. Nagy Márton 2000 és 2002 között az ING Group vezető elemzője volt, míg 1998 és 2000 között az Államadósság Kezelő Központ makrogazdasági elemzőjeként dolgozott.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.