Magyar Levente: Magyarország vízügyi projektekkel kapcsolódik be az ázsiai fejlesztésekbe

Magyarország a vízügyi ágazatokon keresztül kapcsolódik be az Ázsiai Infrastrukturális Befektetési Bank (AIIB) munkájába, a következő hetekben áttekintik, milyen projektekben tudnának részt venni magyar cégek és kormányzati szervek – mondta Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára egy üzletfejlesztési konferencián szerdán Budapesten.

Forrás: MTI2019. 06. 05. 12:04
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Pénzügyminisztérium (PM), a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM), valamint az Exim Bank által szervezett konferencia az AIIB éves közgyűlésének felvezető rendezvénye és az idei októberi budapesti Víz Világtalálkozó előkészítő eseménye.

A KKM államtitkára megnyitó beszédében hangsúlyozta: Magyarországnak van színvonalas, hasznosítható szakértelme, és nem szeretne kimaradni az ázsiai fejlődés által kínál gazdasági lehetőségekből.

Balogh László, a PM pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkára pedig azt emelte ki, Magyarország különösen fontosnak tartja, hogy a nemzetközi fejlesztéspolitikában megfelelő figyelmet kapjanak a vízügyek.

A többi között magyar szaktudással kifejlesztett új technológiák, valamint a nemzetközi fejlesztési bankok megnövelt finanszírozása révén élhetőbbé tehetők azok a régiók, amelyeket fokozott vízhiány vagy vízszennyezés sújt – mondta.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.