Még mindig kevés cég indul tiszta lappal

Magyar Nemzet
2019. 09. 24. 16:21
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Továbbra is korábbi cégekhez köthető a friss vállalkozások háromnegyede, csupán minden negyedik új vállalkozás indul tiszta lappal – olvasható az Opten céginformációs szolgáltató elemzésében. Ugyanakkor három év alatt 35-ről 39 százalékra nőtt ama új cégek aránya, ahol minden tulajdonos és ügyvezető új céges szereplő. Az adatok szerint az alapítók, az aláíró magánszemélyek átlagéletkora meghaladja a 41 évet, ami azt mutatja, hogy jellemzően nem a friss pályakezdők alapítanak vállalkozást.

Jelenleg 788 olyan ember van hazánkban, aki több mint tíz vállalkozáshoz köthető, s összesen 5500-an legalább öthöz. Az elemzés szerint önmagában persze nincs probléma azzal, ha valakinek több vállalkozása van. Egyrészt nem lehet mindenki sikeres az első vállalkozásával, másrészt semmi nem tiltja, hogy egy vállalkozó több helyre fókuszáljon. Pertics Richárd, az Opten igazgatója szerint viszont nem feltétlenül szerencsés a céghalmozás, hiszen a vállalkozások várható élettartama alacsony, a cégfluktuáció pedig magas.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.