Minőségi élmény vonzza ide a vendéget

Hosszú interjút adott Tiborcz István ingatlanpiaci befektető a belföldi utazási iparág jövőjéről.

Magyar Nemzet
2020. 07. 10. 6:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hosszú interjút adott Tiborcz István, az egyik legnagyobb vagyonnal rendelkező magánszemély és a látványosan felfelé törekvő ingatlanpiaci befektető és fejlesztő vállalatcsoport, a BDPST Group igazgatósági tagja és tulajdonosa a Portfólió.hu-nak. Ebben a turizmus területén is érdekelt szakember a belföldi utazási iparág várt és várható jövőjéről is beszélt.

A turai kastély, az Andrássy úti fejlesztések, a Dorottya-projekt és például az Adria-palota beruházásait is jegyző BDPST Group képviselője az interjúban kifejtette, hogy rövid távon a turisztika és vendéglátás hatalmas veszteségeket szenvedett el a Covid–19-járvány miatt kialakult helyzetben, de – mint mondta – hisz abban, hogy két-három éves időtávon belül a belföld megerősödve jön ki a krízisből.

– Magyarország mint turisztikai desztináció továbbra is nagyon vonzó, és akár nyertese is lehet a piac átrendeződésének, ami minden szereplő számára lehetőség. Most érthetően mindenki óvatos, de azt azért nem felejti el a világ, hogy utazni, élményeket gyűjteni különleges, és erről az örömforrásról az emberek nem fognak lemondani – fogalmazott Tiborcz István.

Úgy folytatta: „Mi kell ahhoz, hogy a piac visszarendeződésekor mi majd még jobbak legyünk?” A válasz szavai szerint egyszerű: élményt kell adnia a magyar turizmusnak, ami mögött átgondolt koncepció van arról, miként lehet idecsábítani a minőségi turistákat – tudatos tervezéssel ez nemcsak egy szlogen lesz, hanem valós tartalom. – Azok a szállodák működnek egyre jobban és egyre nyereségesebben, amelyek képesek jellegzetes, helyi élményt nyújtani, képesek a vendégeket bevonzani. Ehhez pedig a kulcs a megfelelő szolgáltatásmix. Fontos, hogy a vendég ne csupán megszállni tudjon, hanem jól érezni magát. A feladat az, hogy „egyedi terméket” hozzunk létre, valamit, ami nincs máshol – mondta az értékőrző ingatlanfejlesztéseket végző vállalatcsoport képviselője.

A konkrét fejlesztések kapcsán jelezte azt is, hogy a turai kastély kész, terveik szerint július 15-én nyitják a foglalási rendszert. Az Andrássy úti beruházás is jól halad, befejeződik szeptemberig. A Vörösmarty téri hotel, illetve a Szabadság téri Adria-palota fejlesztése már kicsit hosszabb távú projekt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.