Nehéz esztendő elé néznek a luxustermékek gyártói

A kínai fogyasztók megerősíthetik státuszukat az iparágban, ahol 2025-ig a piac közel felét fedhetik le.

Magyar Nemzet
2020. 05. 13. 13:47
null
Milánó, 2020. március 8. Szinte néptelen a II. Viktor Emánuel passzázs Lombardia székhelyén, Milánóban 2020. március 8-án, miután a tüdõgyulladást okozó újkoronavírus-járvány további terjedésének megállítására az olasz kormány vesztegzár alá vonta az észak-olaszországi tartományt és az országrész 15 másik városát. A vírus eddig 233 ember halálát okozta Olaszországban. MTI/EPA/ANSA/Matteo Corner Fotó: Matteo Corner
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kétszámjegyű visszaesés, nagyon nehéz év vár idén a luxusiparág szereplőire, de a szektor rövid távú kilátásai sem kecsegtetőek nemzetközi szinten a Bain & Company tanácsadócég ágazati jelentése szerint. Mint írják, az összes kulcsfontosságú piacon a koronavírus-járvánnyal összefüggő lezárások és a turizmus korlátozása miatt a luxusipar világszerte olyan kihívásokkal néz szembe, mint még soha. A Portfolio.hu által idézett elemzés azt is megállapítja, hogy az idei első negyedévre becsült 25 százalékos csökkenés után a visszaesés a második negyedévben felgyorsulhat, ami a teljes évre vonatkozóan 20, és 35 százalék közötti mínuszt eredményezhet a luxusiparág eredményességében.

Ezzel együtt Kína már mutatja a fellendülés felé vezető utat, a kínai fogyasztók megerősíthetik státuszukat az iparágban, ahol 2025-ig a piac közel felét fedhetik le a Bain & Company szerint, amit például arra alapoznak, hogy a válság alatt növekedtek a Kínából indított online luxusvásárlások. Mivel a vásárlások az internet felé tolódnak, az online csatorna 2025-ig akár a piac 30 százalékát is kiteheti majd – idézi a portál. Összességében azt állapította meg a tanácsadó cég, hogy a luxuspiac helyreáll, miközben alaposan átalakul.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.