Novák Katalin: Ismét bővül az otthonteremtési program + videó

Aki felveszi az otthonfelújítási hitelt, márciustól igényelheti a hárommillió forintos támogatást.

Pintér
2020. 12. 21. 10:55
null
Novák Katalin Család politikáért Felelős Miniszter Asszony Október elsejétől . 20200921 Budapest Fotó Bach Máté Magyar Nemzet Fotó: BACHPEKARYMATE
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb elemmel bővül az otthonteremtési program: február elsejétől otthonfelújítási kölcsönt kínálunk azoknak, akiknek nincs elég önerejük ahhoz, hogy az otthonfelújítási támogatással élni tudjanak – közölte Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter friss Facebook-videójában. Mint hangsúlyozta, január elsejétől a felújítási munkák legfeljebb ötven százalékát, maximum hárommillió forintot lehet visszaigényelni. Az önerőt kiváltó kölcsön február 1-jétől igényelhető, és aki felvette, március 1-je után nyújthatja be a visszatérítésre szóló támogatási igényét.

Novák Katalin jelezte,

legfeljebb hatmillió forintos, maximum tízéves futamidejű, legfeljebb háromzázalékos kamatozású kölcsönről van szó, amelyet bankban lehet majd igényelni.

A jogosultsághoz legalább egy olyan gyermek kell, akit közös háztartásban nevelnek és munkaviszony, amennyiben pedig a hitelbírálatnak is megfelelnek, megkapják a kölcsönt. A miniszter kifejtette, amikor megkapták a hitelt, megkötötték a szerződést a vállalkozókkal, elkezdték a felújítást, menet közben gyűjtögethetik a számlákat, majd

egy évük van arra, hogy ezt követően a Magyar Államkincstárnál igényeljék az otthonfelújítási támogatást. Ekkor az államkincstár is meg fogja vizsgálni, jogosultak-e.

– Amikor ezeknek a nem túl szigorú feltételeknek megfelelnek, megkapják a támogatást – mondta Novák Katalin, hozzátéve, hogy ilyenkor a támogatás összegével csökken a kölcsön.

Ha a család a legnagyobb összegű hitellel (hatmillió forint) és a legnagyobb összegű támogatással (hárommillió forint) élt, akkor a fennmaradó hárommilliós hitelösszeg havonta nagyjából harmincezer forintos törlesztőrészletet jelent majd.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.