Nyár végére szerveznek fesztiválokat a Balatonnál

A fesztiváléhséget például a zamárdi Strandfesztiválon vagy a B my Lake-en lehet csillapítani.

2020. 05. 21. 19:34
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az már bizonyos, hogy nem a szórakoztató-, azon belül a fesztiválipar éve lesz az idei. A Balatonnál sem kell félni a zajos rendezvényektől a nyaralás idején, mivel például elmarad az egyik nemzetközi hírű szezonális csúcsrendezvény, a Balaton Sound, míg a nagy hagyományú Művészetek völgye programjait négy szeptemberi, illetve október eleji hétvégére szervezik át.

Korábban június 1-je és augusztus 15-e között 254 kisebb-nagyobb, zenei, folklór- vagy gasztronómiai fesztivál szerepelt az idei vidéki rendezvénynaptárban, ezek áldozatul estek a koronavírus-járványnak. Például elmarad a június 10–14-re tervezett alsóörsi Harley-Davidson Open Road fesztivál is, az évente több ezer érdeklődőt vonzó programot csak jövőre rendezik meg. Nem tartják meg a június 18–21-re tervezett fűzfői Beach fesztivált, ahogy elmarad Fonyódon az augusztus 13–16-i RockBalaton is. A hagyományosan július végén megrendezett balatonfüredi Anna-bál és a hozzá kötődő fesztivál is elmaradhat, habár értesülésünk szerint az üdülőváros önkormányzata akkor is kész az esemény megrendezésére, ha csak júliusban születik enyhítésről szóló döntés.

A fesztiváléhséget a Balatonnál csak a nyár végén lehet csillapítani, például az augusztus 19–22-re tervezett zamárdi Strandfesztiválon vagy a B my Lake-en, Európa első szabadtéri underground rendezvényén. A nyár egyik szenzációját ígéri augusztus 20. és 22. között a 9. Paloznaki Jazzpiknik, valamint ugyanebben az időpontban a Veszprémi utcazene-fesztivál. A szórakoztató filmek iránt érdeklődők örömére Balatonszemes önkormányzata és a Latinovits-emlékmű Alapítvány augusztus 17-től 20-ig tartja a Bujtor István emlékére rendezett fesztivált, ahol a neves színész és rendező legnépszerűbb filmjeit mutatják be.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.