Nyolc agrárszakképző iskolánál talált súlyos szabálytalanságokat az ÁSZ

Forrás: MTI2019. 10. 30. 17:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyolc mezőgazdasági szakképző iskola ellenőrzésénél talált súlyos szabálytalanságokat és hiányosságokat az Állami Számvevőszék (ÁSZ), amely kezdeményezte az egyik budapesti iskola állami támogatásának felfüggesztését is.

Az ÁSZ szerdai közleménye szerint a budapesti, kaposvári, nyíregyházi, szombathelyi, nagykátai, baktalórántházai, péceli és a Csongrád megyei Ásotthalmon működő agrárszakképző intézmények nem biztosították a nemzeti vagyonnal való átlátható, elszámoltatható gazdálkodást, továbbá nem voltak védve a korrupcióval szemben a 2016-2017 közötti időszakban.

Mivel az Agrárminisztérium (AM) Közép-magyarországi Agrárszakképző Központ, Bercsényi Miklós Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumnál a törvényes gazdálkodás alapvető feltételei sem voltak biztosítottak, az ÁSZ kezdeményezte a budapesti intézmény államháztartásból származó támogatása folyósításának felfüggesztését.

Az ellenőrzött mezőgazdasági szakképző iskolák irányító szerve az agrártárca – tették hozzá.

A számvevőszék 70 javaslatot tett a feltárt szabálytalanságok, hiányosságok megszüntetésére, illetve kijavítására az iskolák igazgatóinak, akiknek a megállapítások és javaslatok alapján 30 napon belül intézkedési tervet kell készíteniük.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.