Poszterpályázat indul Fiatalokkal a fenntarthatóságért címmel

A fiatalok világnapja alkalmából hirdeti meg az ITM a pályázatot középiskolásoknak és egyetemistáknak.

Forrás: MTI2020. 08. 12. 16:57
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fiatalok világnapja alkalmából Fiatalokkal a fenntarthatóságért címmel kreatív poszterpályázatot hirdet középiskolások és egyetemisták számára az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) – jelentette be Boros Anita építésgazdaságért, infrastrukturális környezetért és fenntarthatóságért felelős államtitkár szerdán.

A szaktárca MTI-hez eljuttatott közleményében Boros Anita kiemelte: az ENSZ augusztus 12-ét a fiatalok nemzetközi napjának nevezte ki. A világnapnak és ahhoz kapcsolódóan a szaktárca legújabb fenntarthatósági pályázatának is az a célja, hogy a fiatalok hallathassák a hangjukat, és megnyilvánulhassanak olyan fontos kérdésekben, mint a környezetvédelem vagy a fenntarthatóság. Az államtitkár hozzátette: mindannyian tiszta Magyarországot szeretnénk, ennek megvalósításában mindenkire számítunk, így a fiatalokra is, akik friss nézőpontból tekintenek a fenntarthatóságra, a globális felmelegedésre, a környezetvédelemre. A kreatív posztereken keresztül ők is bemutathatják, hogyan óvják a környezetüket, és mit tesznek azért, hogy fenntarthatóbbá tegyék a mindennapjaikat – olvasható a közleményben.

A pályázatra középiskolás és egyetemista fiatalok jelentkezését várják 2020. szeptember 30-ig. A beérkezett pályázatokat szakmai bizottság értékeli, az első három helyezett pénzjutalomban részesül. A pályázati kiírás a Kormány.hu kormányzati honlap dokumentumtárában érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.