Sikeres a bértámogató program Komárom-Esztergom megyében

Eddig 9287 dolgozónak igényeltek különféle bértámogatásokat – mondta Schanda Tamás.

Forrás: MTI2020. 07. 07. 14:28

Eddig 9287 dolgozónak igényeltek különféle bértámogatásokat – mondta Schanda Tamás.

A koronavírus-járvány gazdasági hatásainak ellensúlyozására létrehozott Gazdaságvédelmi akcióterv keretében Komárom-Esztergom megyében eddig 9287 dolgozónak igényeltek különféle bértámogatásokat – mondta Schanda Tamás kedden Esztergomban, ahol a Spori Print Vincze Kft. nyomdájában adott át támogató okiratot.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára megjegyezte: 632 dolgozó számára munkahelyteremtő bértámogatásra, 8655 ember esetében pedig munkahelyvédelmi bértámogatásra nyújtottak be igényt a megyében. Az utóbbiak közé tartozik a Spori Print Vincze Kft. nyomdájának 37 munkatársa.

Az államtitkár tájékoztatása szerint eddig országosan 194 678 munkavállalónak kértek munkahelyvédelmi bértámogatást csökkentett munkaidőben való foglalkoztatásra, kutatás-fejlesztési álláshely megőrzésére 18 085 kollégának igényeltek támogatást, a munkahelyteremtő bértámogatási kérelmek 29 521 új állás létrejöttét segíthetik. Vincze Ferenc, a nyomda tulajdonosa elmondta, cégük legnagyobb megrendelője a Suzuki. Itt nyomják az összes Esztergomban előállított autóhoz adott fedélzeti dokumentációt, 21 nyelven. A gyár leállása után a munkatársakat két csapatra osztották, mindkét társaság három napig hat órát dolgozott más megrendeléseken.

Urbán László, a Magyar Suzuki Zrt. vezérigazgató-helyettese köszöntőjében kiemelte, hogy a gyár 13-tól újraindítja a második műszakot, így a nyomda is újra teljes kapacitással dolgozhat.

A gyárvezető biztatónak nevezte, hogy míg a korábbi válság mélypontján 70-80 százalékkal esett vissza az új autók értékesítésére, most a szektor csak 40 százalékos csökkenést szenvedett el, a Suzukinál 25-30 százalék ez az érték.

A Spori Print Vincze Kft.-t 1992-ben alapították, első nagyobb telephelye a Suzukitól kétszáz méterre található. Az autógyár 1994-ben vette fel beszállítói közé a vállalkozást.

A társaság 2013-ban új üzemcsarnokot épített közel kétszázmillió forintos beruházással, negyven főt foglalkoztatnak. Éves árbevételük 2018-ban 540, 2019-ben 650 millió forint volt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.